Het doel

Moeders versterken en bemoedigen. De missie is hen handvaten te geven om te gaan praten in plaats van te schreeuwen tegen hun kinderen.
Dit geeft een betere ontwikkelingskans voor de kinderen, kan helpen emoties beter te reguleren en kan het stellen van grenzen bevorderen.

Een kleine verandering, praten in plaats van schreeuwen, kan een grote verandering teweeg brengen. Hoop voor de toekomst!

De geschiedenis

In 2022 ben ik gevraagd door Tanja en Pedro Flores uit Juan Guerra van: Gracia para Peru om les te geven aan moeders van hun Compassion project. Ze zien veel problemen rondom grensoverschrijdend gedrag. Door dit probleem te benaderen vanuit de opvoeding (het systeem) bestaat er ruimte voor herstel en verandering. Het onderwijs bleek een hit. Veel moeders zijn daarna gaan praten met hun kinderen. En dus ben ik door de regio coördinator van Compassion gevraagd om terug te komen en het onderwijs in meerdere projecten te geven. Van harte!

Over

Mijn naam is Doortje Westerduin, als moeder van vier kinderen hou ik me dagelijks bezig met praten met mijn kinderen en de effecten op de lange termijn. Op mijn 19e heb ik in Peru de liefde van God leren kennen. En het doet me een groot plezier iets terug te kunnen doen voor dit geweldige land!
Ik ben afgestudeerd als psycholoog. In mijn werk blijk ik een pionier die in opdracht out of the box oplossingen opzet rondom menselijke behoeften en gedrag Een greep uit de projecten. Cursus pastoraat aan vluchtelingen, gespreksgroep voor vrouwen met een ongelovige man, pastorale werkgroep in de kerk en op dit moment dagbestedingslocaties helpen veranderen tot werkplaatsen waar mensen met een verstandelijke beperking betekenisvol kunnen meedoen.

Kortom ik hou van pionieren en betekenisvol bijdragen aan een mooiere wereld. Projecten die ik opzet of mijn bijdrage aan lever, organiseer ik zo dat anderen er continuïteit aan kunnen geven. Ze blijven vaak jaren bestaan.
In mijn vrije tijd wandel ik graag, roei ik, speel ik cello en droom ik van een volgend project!

Contact!

Heb je vragen. Zoek je een partner bij de ontwikkeling van een sociaal project die hoop biedt in ontwikkelingslanden? Ik hoor graag van je!

Scroll naar boven