Onderwijsproject aan Moeders in Peru

Op uitnodiging van Compassion Peru naar de jungle van Perú! Om les te geven aan moeders. Hoop bieden! Praktische handvaten aanreiken over opvoeden, grenzen en de ontwikkeling van het kind. Voor deze ouders, door armoede en stress, is het normaal veel te schreeuwen tegen hun kinderen. Onder volwassenen komt grensoverschrijdend gedrag veel voor. Dat houdt met elkaar een verband en geeft terugkerende patronen over generaties heen.
Ons doel is dat ouders gaan praten met hun kinderen. Dat verstevigt de identiteit en de onderlinge band, helpt grenzen te stellen en geeft ruimte aan emoties.
In april ’22 was ik uitgenodigd bij één project. Daar heb ik lesgegeven aan ongeveer 70 moeders. Een groot deel van hen is daarna wel gaan praten met hun kinderen. Wat erg mooi is! Ze worden ondersteund door de aandachtsfunctionaris in elk project. Er is nazorg!
Vanwege de mooie resultaten, gaan we de lessen nog een keer geven in andere projecten (800-1000 moeders). We hopen ook hen ervan bewust te maken dat het beter is te praten met kinderen! We zijn benieuwd!

Wil je op de hoogte blijven? Volg de blogs. Vanaf 12 april zal ik deze verder bij gaan houden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven